Marina Pliassova

 pianist, writer, piano teacher  

Marina Pliassova er utøvende pianist, klaverpedagog og forfatter. Bosatt i Oslo. Marina Pliassova er høyskolelektor og seksjonsleder ved Unge Talenter på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Hun underviser i hovedinstrument, kammermusikk og pianokunsthistorie. Marina er medlem i Norsk Faglitterær Forfatter- og oversetterforening.

Marina Pliassova er utdannet som utøvende pianist og klaverpedagog ved College of Arts i Irkutsk og ved Statens Musikkonservatorium i Novosibirsk hos professorer Natalia Nasvitsevich og Mark Shaviner. I 1990 ble hun førsteprisvinneren på en konkurranse for utøvende musikkpedagoger i Russland. I 1993 fikk hun jobb som klaverpedagog og distrikts-musiker i Norge (Lofoten). Fra 1995 jobbet hun ved Musikkonservatorium, videregående skole/musikklinje og Musikk -og kulturskolen i Tromsø. I 1998 flyttet hun til Oslo og begynte å arbeide på Barratt Due musikkinstitutt.


Marina Pliassova har bred erfaring som pianist og akkompagnatør; hun har stadig flere elever representert ved nasjonale og internasjonale konkurranser, samt ved en rekke konserter og festivaler, både som solister og kammermusikere; hun avholder mesterklasser, konserter og seminarer i Norge og i utlandet: Russland, Hellas, Spania, Island, samt holder en rekke forskjellige foredrag i metodikk. 


Pliassova har utgitt flere fagbøker både i Norge og Russland. Hun skriver også skjønnlitterær litteratur.


Blant Marinas elever og studenter er rund 120 konkurransevinnere på nasjonalt og internasjonalt nivå.