top of page
bgImage

Marina Pliassova

Marina Pliassova er utøvende pianist, klaverpedagog og forfatter. Bosatt i Oslo. Hun er høyskolelektor, PhD-kandidate (doktorand), høyskolelektor, seksjonsleder/Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Hun underviser i hovedinstrument og klaverkunstenes historie. Marina Pliassova forberedte et stort antall prisvinnere av nasjonalt og internasjonalt konkurranser.  Hun er medlem i Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening.  Hun er også i fagkomiteen ved nasjonal tiltak Senter For Talentutvikling (SFU).


bgImage

Marina Pliassova 

Marina Pliassova er utdannet som utøvende pianist og klaverpedagog ved College of Arts i Irkutsk og ved Statens Musikkonservatorium i Novosibirsk hos professorer Natalia Nasvitsevich og Mark Shaviner. Hun er PhD-student ved Musikkakademi i Sofia, Bulgaria. I 1990 ble Marina førsteprisvinneren på en konkurranse for utøvende musikkpedagoger i Russland.

I 1993 fikk Marina jobb som klaverpedagog og distriktsmusiker i Norge (Lofoten). Fra 1995 jobbet hun ved Musikkonservatorium, videregående skole/musikklinje og Musikk -og kulturskolen i Tromsø. I 1998 flyttet hun til Oslo og begynte å arbeide på Barratt Due musikkinstitutt.

Marina Pliassova har bred erfaring som pianist og akkompagnatør, hun har stadig flere elever representert ved nasjonale og internasjonale konkurranser, samt ved en rekke konserter og festivaler, både som solister og kammermusikere. Hun avholder mesterklasser, konserter og seminarer i Norge og utenfor: Russland, Spania, England, Bulgaria, Danmark, Italia, Sverige, Island, Tsjekkia, Finland, Frankrike, også årlige festivaler i Hellas og Belgia. Marina opptrådte som solist med Yaroslavl Philharmonic Orchestra i 2017.  Hun er jurymedlem i en flere internasjonale konkurranser. 

Marina Pliassova har utgitt flere fagbøker både i Norge og Russland. Hun skriver også skjønnlitteratur.

Flere av Marinas tidligere studenter er solister i dag. 

bottom of page